OM V HOTEL

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. 

BOUTIQUE HOTELLET CENTRALT I HELSINGBORG

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. En mötesplats för dig som gillar personlig design, skön atmosfär och att känna dig som hemma. Ett fyrstjärnigt boutiquehotell i ett anrikt hus med all komfort du behöver, med varm och personlig design där varje rum är unikt inrett. Slå dig ner i vårt vardagsrum, en skön och levande mötesplats som inbjuder både till fokuserat arbete och avslappnat umgänge över ett glas vin framför brasan, en after work eller en cocktail innan natten tar vid.

BISTRO V

KLASSISK FRANSK BISTRO MED HEMMA HOS KÄNSLA

Bistro V, populär både bland gäster och helsingborgare, serverar en klassisk bistromeny och väl utvalda viner i en härligt levande atmosfär. Söker du en avslappnad känsla som inte kompromissar med kvalitet? Gillar du golf, konst, god mat, musik, teater eller sporter som klättring, dykning, vandring och vill njuta av det goda livet mellan aktiviteterna? Söker du en svit för bröllopsnatten, den perfekta festlokalen eller en personlig plats för mötet eller konferensen? Helsingborg med omnejd har mycket att erbjuda och V Hotel är ditt perfekta hem när du är hemifrån. Välkommen till oss på V Hotel, boutiquehotellet i centrala Helsingborg.

VÅR HISTORIA

År 1850 öppnades värdshuset Månen som är föregångaren till dagens hotellbyggnad. Den nuvarande byggnaden uppfördes 1929 och fick namnet Hotell Vega, ett för tiden modernt sjömanshotell. Femtio år senare gjordes en omfattande renovering då bl.a. alla rum fick dusch och toalett. Samtidigt ändrades namnet till Hotell Viking. Hotellets historia har präglats av dess värdar och in-keepers, från Fröken Holst 1890, Fröken Anderson1929, paret Algot och Rut Karlsson som öppnade den famösa Ölstugan 1935 följt av Folke Mattsson 1954, familjen Kaj och Irene Larsson 1977 samt deras släktingar, familjen Edlund som expanderade hotellet 1986.

2014 tog dagens ägare, familjen Jakobsson, över hotellet.

 

Nya tider, trender och beteendemönster leder till förändring.

1929 öppnade Hotel Vega, dåtidens mest moderna sjöfartshotell. Femtio år senare förvandlades hotellet till ett rum-och frukosthotell av sin tid och namnet ändrades till Hotell Viking. Nu har vi tagit historian till nästa steg, vi har skapat ett fyrstjärnigt boutiquehotell med full service.
Bokstaven V är en del av vårt arv. En bokstav som inleder våra kärnvärden Vänskap, Värdskap, Välbefinnande och Världsklass. Centrala V Hotel i Helsingborg är ett hotell för den moderna och designmedvetna människan som väljer personliga mötesplatser med en avslappnad atmosfär. En plats som skiljer sig från andra och där man välkomnas som den unika person man är. Där hög kvalitet i kombination med detaljerna och designen gör skillnaden.*

Välkommen till V Hotel – boutiquehotellet centralt i Helsingborg.

 

Dandelion Child, Sydafrika

Maskrosen, eller Dandelion på engelska, är en växt som är känd för att överleva under extremt svåra förhållanden.

Likt denna måste maskrosbarnen i Sydafrika klara att göra samma sak. Det är just detta vi vill medverka till och ge barnen förutsättningar till en bättre framtid.
Därför kallas projektet för Dandelion – för maskrosbarn i Sydafrika.

Verksamheten ger barn utan föräldrar möjligheten till ett bra liv genom bidrag som går oavkortat till mat, hälsa och vuxenstöd. Som ger barnen och dess omgivning i utsatta delar av Sydafrika möjlighet att skapa en bättre framtid och en relation med en annan del av världen.

Dandelion är ett fantastiskt projekt som lever med oss dagligen genom vårt egna fadderbarn på Statt, Smangele. Ett arbete som verkligen gör skillnad.

 

En hoppfull jul för flera!

V Hotel vill under juletid sprida lite extra julglädje genom att göra en aktivitet som kommer bidra till att fler barn och familjer får en varm och kärleksfull jul.

Vi på V Hotel vill göra skillnad genom att göra en insamling av julklappar och donationer till förmån för Skåne Stadsmission.
I år uppmanar vi er alla att hjälpa till att tända upp många barns och familjers ögon genom att delta i vår insamling av julklappar och donationer. Vi strävar efter att skapa en hoppfull juletid för dem som behöver det som mest.

Vill du veta mer om det fantastiska arbete som Stadsmissionen gör? Besök deras officiella webbplats och ta del av deras insatser för att skapa positiv förändring.
https://www.skanestadsmission.se/

Du kan även swisha ett bidrag genom att scanna QR-koden.

 

 

Säg hej till Nelliah!

På V-Hotel är vi stolta faddrar till en flicka som heter Nelliah. Vi skriver brev med varandra, de som vill ger 10 kr av sin lön till henne varje månad och våra jul­klappar till familjen Jakobsson är alltid pengar som går till Nelliah. Därutöver gör vi andra aktiviteter för att få ihop mer pengar.

OM V HOTEL

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. En mötesplats för dig som gillar personlig design, skön atmosfär och att känna dig som hemma.

 

 

sv_SESwedish