OM V HOTEL

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. 

BOUTIQUE HOTELLET CENTRALT I HELSINGBORG

 Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. En mötesplats för dig som gillar personlig design, skön atmosfär och att känna dig som hemma. Ett fyrstjärnigt boutiquehotell i ett anrikt hus med all komfort du behöver, med varm och personlig design där varje rum är unikt inrett. Slå dig ner i vårt vardagsrum, en skön och levande mötesplats som inbjuder både till fokuserat arbete och avslappnat umgänge över ett glas vin framför brasan, en after work eller en cocktail innan natten tar vid.

BISTRO V

KLASSISK FRANSK BISTRO MED HEMMA HOS KÄNSLA

Bistro V, populär både bland gäster och helsingborgare, serverar en klassisk bistromeny och väl utvalda viner i en härligt levande atmosfär. Söker du en avslappnad känsla som inte kompromissar med kvalitet? Gillar du golf, konst, god mat, musik, teater eller sporter som klättring, dykning, vandring och vill njuta av det goda livet mellan aktiviteterna? Söker du en svit för bröllopsnatten, den perfekta festlokalen eller en personlig plats för mötet eller konferensen? Helsingborg med omnejd har mycket att erbjuda och V Hotel är ditt perfekta hem när du är hemifrån. Välkommen till oss på V Hotel, boutiquehotellet i centrala Helsingborg.

VÅR HISTORIA

År 1850 öppnades värdshuset Månen som är föregångaren till dagens hotellbyggnad. Den nuvarande byggnaden uppfördes 1929 och fick namnet Hotell Vega, ett för tiden modernt sjömanshotell. Femtio år senare gjordes en omfattande renovering då bl.a. alla rum fick dusch och toalett. Samtidigt ändrades namnet till Hotell Viking. Hotellets historia har präglats av dess värdar och inkeepers, från Fröken Holst 1890, Fröken Anderson1929, paret Algot och Rut Karlsson som öppnade den famösa Ölstugan 1935 följt av Folke Mattsson 1954, familjen Kaj och Irene Larsson 1977 samt deras släktingar, familjen Edlund som expanderade hotellet 1986.

2014 tog dagens ägare, familjen Jakobsson, över hotellet.

Nya tider, trender och beteendemönster leder till förändring.

1929 öppnade Hotel Vega, dåtidens mest moderna sjöfartshotell. Femtio år senare förvandlades hotellet till ett rumoch frukosthotell av sin tid och namnet ändrades till Hotell VikingNu har vi tagit historian till nästa steg, vi har skapat ett fyrstjärnigt boutiquehotell med full service.
Bokstaven V är en del av vårt arv. En bokstav som inleder våra kärnvärden Vänskap, Värdskap, Välbefinnande och Världsklass. Centrala V Hotel i Helsingborg är ett hotell för den moderna och designmedvetna människan som väljer personliga mötesplatser med en avslappnad atmosfär. En plats som skiljer sig från andra och där man välkomnas som den unika person man är. Där hög kvalitet i kombination med detaljerna och designen gör skillnaden.*

Välkommen till V Hotel – boutiquehotellet centralt i Helsingborg.

OM V HOTEL

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. En mötesplats för dig som gillar personlig design, skön atmosfär och att känna dig som hemma.